Stilul Clasic

Stilul Clasic

Desi stilul clasic insemna „prea mult” pentru multi dintre cei care isi doresc sa decoreze casa, acest stil nu se demodeaza niciodata.  Exista acel ceva, elegant si luxuriant in acest stilul de era demult apusa.

Este cu siguranta unul dintre cele mai prestigioase stiluri din cele pentru amenajarea interioarelor. El adauga prestanta ambientelor, ideea de bogatie si lux fiind ceea ce se doreste a se transmite prin acest stil.

Stilul clasic incorporeaza stilul baroc, victorian si alte sub stiluri cum ar fi cel englezesc sau frantuzesc.

Stilul baroc este asociat cu ornamente elaborate  ce emana opulenta si dramatism. Atentia oferita detaliilor se afla in prim-plan. Ansamblul vizual este plin de grandoare, un adevarat spectacol. Podele de marmura, usile masive atent sculptate, textilele scumpe, matasuri, catifea si brocarturi brodate, mobilier masiv din lemn cu blat de marmura, cu forme ovale si picioare ce imita labele animalelor salbatice, perne decorative, candelabre grele cu cristale, decoratiuni din fildes si metale pretioase, toate formeaza acest stil cu radacini adanci in istorie, aparut din dorinta regilor de a si afisa bogatia si importanta.

Astazi, pentru a putea fi accesibil , incadra in tendinte si mai ales pentru a fi eco-friendly, designerii il reinventeaza si l „modernizeaza” in permanenta. Podeaua de marmura este inlocuita cu succes de parchetul din lemn lacuit, mobilierul, canapelele, fotoliile si taburetele  are aceleasi forme curbate, uneori cu detalii din sticla sau cristal, se foloseste tapetul imprimat  iar pernele decorative din materiale precum catifeaua sunt un must-have.  Textilele sunt bogate in  imprimeuri, astfel ca puteti adauga dungi, flori sau modele abstracte ambientului decorat in stil neo-baroc. Culori vin in culori tari, rosu puternic, mov sau culori metalice cu accesorii aurii sau cu patine aurii. Se mentine lemnul natural, iar culorile lui pot varia de la culoarea natura a lemnului pana la cele lacuite in alb sau negru pentru un plus de dramatism.

Putand fi cu succes incorporat atat in spatiile mici cat si celor de dimensiuni generoase, acest stil este indraznet si cald, contrar celui minimalist modern considerat de unii „rece si nepersonal”

Stilul victorian, emana eleganta si mai preus de toate innobileaza spatiul pe care l decoreaza.  Acesta isi are originile in in timpul Reginei Victoria a Marii Britanii si a fost de a lungul timpului, ca si curentul baroc, o modalitate prin care nobilii isi puteau etala bogatia si importanta.

Acest stil, care este considerat punctul de plecare al substilului romantic, englezesc, considerat de multi ca fiind exagerat se regaseste totusi in multe case, poate reinventat si adaptat nevoilor omului modern, dar  folosit in mare parte de cei care iubesc istoria. Interiorul victorian foloseste lemnul  in podele lacuite si mobilier in esente pretioase de stejar ,mahon sau nuc,  obiecte de arta numeroase si valoroase, cele din argint sau suflate cu metale pretioase, folosite tocmai pentru a innobila ambientul, sunt nelipsite ca obiecte de decor tablourile, covoarele, tapetul decorativ si draperiile din matase.

Inspiratii. Amenajari.

Produse